Karhun ja Siilin Podcast - Viimeinen ihminen

Miten tekoäly muuttaa digimarkkinointia ja haluaako Kyösti elää ikuisesti?

Vieraana on tällä kertaa MarkkinointiMaestron yrittäjä ja seo-guru Kyösti Iivonen. Keskustelimme mm. seuraavista asioista.: Tekoälyn vaikutus digimarkkinoinnin prosesseihin (mainonta, SEO). Generatiivisten kielimallien merkitys sisällöntuotannossa. 2000-luvun ihmisen rooli digitalisaatiossa ja sen haasteet. Lisäksi Kyösti avasi meille, haluisiko hän elää ikuisti ja Karhu pakotti vastaamaan! Jos et ole vielä tehnyt niin, muista laittaa Podcast seurantaan Spotifyssa! 🎧🎶

Kuuntele myös muut jaksot

Pasi Vuorio ja maailman viimeinen botti

Pasi Vuorio on LastBot-yrityksen perustaja ja yrittäjä. Keskustelimme Pasin kanssa hänen yrityksestään, boteista ja siitä, mihin maailma on generatiivisten tekoälyjen myötä menossa. Juttelimme myös siitä, voiko tekoäly uskottavasti huijata ihmistä ja miten se voi auttaa meitä tekemään vastuullisempia päätöksiä? Entä miksi kielimalli tekee ihmistä paremman yhteenvedon? Kuuntele koko jakso Spotifysta alta!

Toinen tuotantokausi alkaa: Miten tekoäly muuttaa vuorovaikutustamme koneiden kanssa?

Tässä jaksossa isäntänämme Kari Angeria, Karhun ja Siilin yrittäjä ja filosofi, keskustelee Pasin Örnin, Visma Amplion Data Insights Managerin, ääninäyttelijän ja tulevan Radio Innon kanavapäällikön kanssa. Käsittelemme ihmisen ja koneen muuttuvaa vuorovaikutussuhdetta, perehdymme Pasin tekoälyavusteiseen painonpudotusprojektiin ja tutkimme tekoälyn vaikutusta arkeen ja työhön. Lisäksi pohdimme teknologian ja inhimillisyyden lomittumista ja esitämme kysymyksen: ”Ottaisitko mieluummin sirun aivoihin vai älypipon?”

Kuuntele nyt saadaksesi uusia näkökulmia tekoälyn vaikutuksesta elämäämme!

Ihminen muuttuu luovasta toteuttajasta luovaksi johtajaksi – Lauri Järvilehto

Podcastissa on tällä kertaa vieraana Aalto yliopiston työelämäprofessori ja sarjayrittäjä Lauri Järvilehto. Hänen mielestään tekoäly muuttaa ihmisen luovasta toteuttajasta luovaksi johtajaksi. Lauri ajattelee, että Suomen hallituksen pitäisi maksaa ChatGPT 4 ilmaiseksi kaikille suomalaisille. Laurin mielestä organisaatiot saavat uudesta teknologiasta eniten tehoja niin, että alkavat oman toimialan sillä kokeilla ja testata, vaikka ChatGPT:tä. Onko median kautta on tullut väärä kuva siitä, miten nämä teknologiat toimivat? Pohdimme Laurin kanssa myös sitä, mitä tarkoittaa tietoisuus ja onko ChatGPT tietoinen. Muista laittaa Podcast seurantaan Spotifyssa.

Miten algoritmit ja tekoäly muuttavat rekrytointia?

Keskustelimme väitöskirjatutkija Matti Laukkarisen kanssa siitä, miten algoritmejä ja tekoälyä käytetään rekrytoinnissa. Laukkarisen erikoisala on LinkedIn.

Luvassa ainakin seuraavia kiinnostavia pätkiä:

17.30 LinkedIn profiilin optimointi, miten se kannattaa tehdä?
18.30 Mikä on sisällöntuotannon merkitys löydetyksi tulemisessa työnhakijalle?
20.30 Algoritmisen ja inhimillisen päätöksenteon erot?
24.45 Tekevätkö algoritmit indentiteettipolitiikkaa ja typistävät ihmisen?
28.00 Mitä on näkymätön syrjintä?
29.45 Tutkija Laukkarisen algoritmi olisi reilu ja oikeudenmukainen.
34.00 Joillakin aloilla rekrytoijat käyttävät vain LinkedIniä!
37.00 On muodostunut uusi työnhaunmalli, jota monet työnhakijat eivät ehkä ymmärrä.

Miltä maailma näyttää 200 vuoden päästä?

Karhun ja Siilin Podcastin Viimeinen ihminen toisessa osassa Sherpan Head of Ai and Innovations Jukka Niittymaa ja filosofi-yrittäjä Kari Angeria keskustelevat siitä, miltä maailma näyttää 200 vuoden päästä?

Kuuntele koko jakso Spotifystä alta.

Voi tekstikehote olla taidetta vai ovatko kuvageneraattorit kuin lottoarvontaa? – Taika Jalohaikara

Tässä Podcastissa vieraana on Suomen ensimmäinen älytaiteilija, Taika Jalohaikara. Taikan kanssa juttelimme mm. siitä miksi tekstiprompti-taide on taidetta. 🎨 Toisaalta pohdimme myös, että kuvageneraattori voi olla kuin lottoarvontaa. 🎲

Lisäksi:
🌟 05.45 – Taika paljastaa, mikä sai hänet kiinnostumaan älytaiteesta.
🤔 11.40 – Kuvittele maailma, jossa tekoäly luo täydellisen realistista taidetta. Muuttuuko maailma tylsäksi?
🔒 16.15 – Tekijänoikeudet ja tekoälyn sääntelyn monimutkaisuus.
🌐 19.30 – Sukella virtuaalitaidenäyttelyyn.
💡 27.00 – Pitäisikö meidän puhua apuälystä eikä tekoälystä?
🎲 27.45 – Se lottoarvonta juttu!