Karhu ja siili

PODCAST

Karhun ja Siilin Podcast - Viimeinen ihminen

Tekoäly ydinprosessien mullistajana, yhteistyön kehittäjänä ja työapurina

Tässä Karhun ja Siilin podcast-jaksossa Kari Angeria ja Terho Tirkkonen keskustelevat tekoälyn käytöstä työelämässä. Jakso käsittelee tekoälyn hyötyjä henkilökohtaisina apureina työntekijöille ja johtajille, yhteistyön kehittämistä organisaatiotasolla sekä ydinprosessien mullistamista innovatiivisilla työtavoilla. Kuuntele, miten tekoäly voi muuttaa työelämää ja mitä työkaluja suomalaiset jo käyttävät tehokkaammin työssään. Opit myös, mikä on johtajien rooli nopeiden kokeilujen edistämisessä ja uudenlaisten arvonluontitapojen omaksumisessa.

 

Työn tulevaisuus, tekoälyhallitus ja hajautetut tekoälyverkot

Tässä jaksossa filosofi ja yrittäjä Kari Angeria, keskustelee Jukka Niittymaan kanssa, joka on tekoäly- ja innovaatiojohtaja Sherpassa sekä väitöstutkija Jyväskylän kauppakorkeakoulussa. Jakson teemana on tekoälyn vaikutus työmarkkinoihin, politiikkaan ja teknologian hallintaan. Keskustelussa tutkitaan, miten tekoäly voi automatisoida rutiinitehtäviä, tukea päätöksentekoa ja muuttaa työelämää. Lisäksi pohdimme hajautetun tekoälyn roolia demokratian ja innovaation edistäjänä.

Miten huippuhiihtäjien tekniikkaa voidaan analysoida kuvatekoälyllä

Tässä jaksossa haastatellaan tutkija Petra Torvista, joka on tutkinut huippuhiihtäjien tekniikkaa analysoimalla videokuvaa tekoälymallilla. Tutkimus tehtiin Vuokatin hiihtolaboratoriossa, ja se löytyy tästä linkistä https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/93296

 

Kuuntele podcasti niin saat selville, mitä Petran tutkimuksessa paljastui. Keskustelimme myös mihin tämän hetken parhaat tekoälymallit taipuvat kuvan analysoinnissa? Missä muissa urheilulajeissa teknologiaa voisi hyödyntää kuin hiihdossa?

Microsoftin Copilot haastaa ChatGPT:n

Jos kiinnostaa, mitä Microsoftin uusi tekoälytyökalu Copilot, joka tulee pian osaksi lähes kaikkien Microsoftin käyttäjien arkea, voi tehdä puolestasi, laitapa jakso kuunteluun. Mukana Kalle Saarikannas Microsoftilta!

Pureudumme syvälle Copilot for Microsoft 365:n maailmaan ja sen vaikutuksiin työelämässä.

 

Tarvitaanko tulevaisuudessa ihmistä suunnittelemaan kehotteita, ja mitä tarkoittaa pseudo-agi?

Liity uudessa podcastissa Kari Angerian ja Antti “Andy” Törrösen seuraan, kun he syventyvät AI:n syövereihin. Keskustelun keskiössä autonomiset tekoälyagentit ja tulevaisuuden tekoälytrendit – GPT-5, Google Gemini Ultra ja paljon muuta! Kari ja Andy juttelevat myös mm. siitä, onko ihmistä älykkäämpi yleinen tekoäly tulossa lähivuosina ja mitä se edes tarkoittaa!

Mikä on tekoälyn kehottajan vastuu maailmankuvan luomisessa?

Tämän jakson vieraana on Sherpan tekoäly- ja
innovaatiojohtaja Jukka Niittymaa. Otamme käsittelyyn
tekoälyn eettiset ja vastuulliset ulottuvuudet sekä pohdimme mm. seuraavia kysymyksiä:
– Kuinka tärkeässä roolissa tekoälyn käyttäjät ovat maailmankuvan rakentamisessa, ja miten heidän vastuunsa muotoutuu?
– Pureudumme siihen, miten innovatiivista teknologiaa voidaan väärinkäyttää ja millaisia eettisiä ohjeita tulisi noudattaa.
– Pohdimme pitäisikö jokaisella maalla pitäisi olla oma, kulttuurisidonnainen tekoälymalli.

Mukana paljon muuta kiinnostavaa eettistä pohdintaa! Hyppää mukaan!

Miten tekoäly muuttaa vuorovaikutustamme koneiden kanssa?

Tässä jaksossa isäntänämme Kari Angeria, Karhun ja Siilin yrittäjä ja filosofi, keskustelee Pasin Örnin, Visma Amplion Data Insights Managerin, ääninäyttelijän ja tulevan Radio Innon kanavapäällikön kanssa. Käsittelemme ihmisen ja koneen muuttuvaa vuorovaikutussuhdetta, perehdymme Pasin tekoälyavusteiseen painonpudotusprojektiin ja tutkimme tekoälyn vaikutusta arkeen ja työhön. Lisäksi pohdimme teknologian ja inhimillisyyden lomittumista ja esitämme kysymyksen: ”Ottaisitko mieluummin sirun aivoihin vai älypipon?”

Kuuntele nyt saadaksesi uusia näkökulmia tekoälyn vaikutuksesta elämäämme!

Metaversumin Mysteerit ja Tekoälyn Tulevaisuus – Vesa Auvinen

Podcast-jakso: ”Metaversumin Mysteerit ja Tekoälyn Tulevaisuus”
Tässä jaksossa sukellamme syvälle metaversumin mysteereihin yhdessä tulevaisuusvisionääri ja tekoälystrategi Vesa Auvisen kanssa. Keskustelemme siitä, mitä metaversumi todella tarkoittaa ja kuinka tekoäly liittyy tähän virtuaaliseen maailmaan.

Pohdimme, miten metaversumi muokkaa sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja käsittelemme sen tuomia mahdollisuuksia sekä haasteita. Tutkimme, miksi metaversumista on puhuttu niin paljon 2020-luvulla ja miten suomalaisyritysten ja kuluttajien tulisi suhtautua tähän uuteen teknologiaan.

Mikä tärkeintä, keskustelemme siitä, mitä tapahtuu, kun mummo laittaa VR-lasit päähänsä ja saarnamies puhuu metaversumissa pelastuksesta. Liity mukaan ja ota selvää!

Ihminen muuttuu luovasta toteuttajasta luovaksi johtajaksi – Lauri Järvilehto

Podcastissa on tällä kertaa vieraana Aalto yliopiston työelämäprofessori ja sarjayrittäjä Lauri Järvilehto. Hänen mielestään tekoäly muuttaa ihmisen luovasta toteuttajasta luovaksi johtajaksi. Lauri ajattelee, että Suomen hallituksen pitäisi maksaa ChatGPT 4 ilmaiseksi kaikille suomalaisille. Laurin mielestä organisaatiot saavat uudesta teknologiasta eniten tehoja niin, että alkavat oman toimialan sillä kokeilla ja testata, vaikka ChatGPT:tä. Onko median kautta on tullut väärä kuva siitä, miten nämä teknologiat toimivat? Pohdimme Laurin kanssa myös sitä, mitä tarkoittaa tietoisuus ja onko ChatGPT tietoinen. Muista laittaa Podcast seurantaan Spotifyssa.

Miten tekoäly muuttaa digimarkkinointia ja haluaako Kyösti elää ikuisesti?

Vieraana on tällä kertaa MarkkinointiMaestron yrittäjä ja seo-guru Kyösti Iivonen. Keskustelimme mm. seuraavista asioista.: Tekoälyn vaikutus digimarkkinoinnin prosesseihin (mainonta, SEO). Generatiivisten kielimallien merkitys sisällöntuotannossa. 2000-luvun ihmisen rooli digitalisaatiossa ja sen haasteet. Lisäksi Kyösti avasi meille, haluisiko hän elää ikuisti ja Karhu pakotti vastaamaan! Jos et ole vielä tehnyt niin, muista laittaa Podcast seurantaan Spotifyssa! 🎧🎶