Karhu ja siili

PODCAST

Karhun ja Siilin Podcast - Viimeinen ihminen

Tekoäly ydinprosessien mullistajana, yhteistyön kehittäjänä ja työapurina

Tässä Karhun ja Siilin podcast-jaksossa Kari Angeria ja Terho Tirkkonen keskustelevat tekoälyn käytöstä työelämässä. Jakso käsittelee tekoälyn hyötyjä henkilökohtaisina apureina työntekijöille ja johtajille, yhteistyön kehittämistä organisaatiotasolla sekä ydinprosessien mullistamista innovatiivisilla työtavoilla. Kuuntele, miten tekoäly voi muuttaa työelämää ja mitä työkaluja suomalaiset jo käyttävät tehokkaammin työssään. Opit myös, mikä on johtajien rooli nopeiden kokeilujen edistämisessä ja uudenlaisten arvonluontitapojen omaksumisessa.

 

Työn tulevaisuus, tekoälyhallitus ja hajautetut tekoälyverkot

Tässä jaksossa filosofi ja yrittäjä Kari Angeria, keskustelee Jukka Niittymaan kanssa, joka on tekoäly- ja innovaatiojohtaja Sherpassa sekä väitöstutkija Jyväskylän kauppakorkeakoulussa. Jakson teemana on tekoälyn vaikutus työmarkkinoihin, politiikkaan ja teknologian hallintaan. Keskustelussa tutkitaan, miten tekoäly voi automatisoida rutiinitehtäviä, tukea päätöksentekoa ja muuttaa työelämää. Lisäksi pohdimme hajautetun tekoälyn roolia demokratian ja innovaation edistäjänä.

Miten huippuhiihtäjien tekniikkaa voidaan analysoida kuvatekoälyllä

Tässä jaksossa haastatellaan tutkija Petra Torvista, joka on tutkinut huippuhiihtäjien tekniikkaa analysoimalla videokuvaa tekoälymallilla. Tutkimus tehtiin Vuokatin hiihtolaboratoriossa, ja se löytyy tästä linkistä https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/93296

 

Kuuntele podcasti niin saat selville, mitä Petran tutkimuksessa paljastui. Keskustelimme myös mihin tämän hetken parhaat tekoälymallit taipuvat kuvan analysoinnissa? Missä muissa urheilulajeissa teknologiaa voisi hyödyntää kuin hiihdossa?

Microsoftin Copilot haastaa ChatGPT:n

Jos kiinnostaa, mitä Microsoftin uusi tekoälytyökalu Copilot, joka tulee pian osaksi lähes kaikkien Microsoftin käyttäjien arkea, voi tehdä puolestasi, laitapa jakso kuunteluun. Mukana Kalle Saarikannas Microsoftilta!

Pureudumme syvälle Copilot for Microsoft 365:n maailmaan ja sen vaikutuksiin työelämässä.

 

Miten algoritmit ja tekoäly muuttavat rekrytointia?

Keskustelimme väitöskirjatutkija Matti Laukkarisen kanssa siitä, miten algoritmejä ja tekoälyä käytetään rekrytoinnissa. Laukkarisen erikoisala on LinkedIn.

Luvassa ainakin seuraavia kiinnostavia pätkiä:

17.30 LinkedIn profiilin optimointi, miten se kannattaa tehdä?
18.30 Mikä on sisällöntuotannon merkitys löydetyksi tulemisessa työnhakijalle?
20.30 Algoritmisen ja inhimillisen päätöksenteon erot?
24.45 Tekevätkö algoritmit indentiteettipolitiikkaa ja typistävät ihmisen?
28.00 Mitä on näkymätön syrjintä?
29.45 Tutkija Laukkarisen algoritmi olisi reilu ja oikeudenmukainen.
34.00 Joillakin aloilla rekrytoijat käyttävät vain LinkedIniä!
37.00 On muodostunut uusi työnhaunmalli, jota monet työnhakijat eivät ehkä ymmärrä.

Miltä maailma näyttää 200 vuoden päästä?

Karhun ja Siilin Podcastin Viimeinen ihminen toisessa osassa Sherpan Head of Ai and Innovations Jukka Niittymaa ja filosofi-yrittäjä Kari Angeria keskustelevat siitä, miltä maailma näyttää 200 vuoden päästä?

Kuuntele koko jakso Spotifystä alta.

Tekoälystä taviksille, osa 1

Karhun ja Siilin tekoälypodcastissa kerrotaan kansankielellä, mistä tekoälyssä on kyse. Lisäksi paljastamme, mitä jokaisen ihmisen ja yrittäjän tulisi tietää tekoälystä ja sen mahdollisuuksista. Podcastin lopuksi Jukka Ryhänen paljastaa myös elämän tarkoituksen.

Kuuntele koko Podcast Spotifysta alta.