Karhun ja Siilin Podcast - Viimeinen ihminen

Työ on aikuisen leikki – tai siinä ei ole mitään järkeä

Kuvittele hetki, jolloin työ ei tunnu työltä lainkaan. Kun kello ei tikitä taustalla, eivätkä toimistosi seinät rajoita ajatuksiasi. Tämä voisi olla se hetki, jolloin työ muuttuu leikiksi – hetki, jota Karhu ja Siili OY tavoittelee kaikessa tekemisessään. Myönnettäköön, se ei aina onnistu! Mutta yritys on se, mikä ratkaisee. (Sanaleikki tarkoitettu).

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että me Karhu ja Siili OY:ssä uskomme, että oppiminen ja työskentely voivat olla yhtä innostavia kuin lapsuuden leikit. Elämme ainutkertaista elämää, jota ei todellakaan kannata tuhlata sellaisen tekemiseen, joka syö hitaasti sielusi. Muutoksen tekeminen vaatii usein pelkojen kohtaamista, mutta yhdessä toisten ihmisten kanssa sekin on helpompaa. Jokainen tarvitsee rinnalla kulkijaa.

Leikin elementtejä työssä voi lähestyä vaikka seuraavalla kolmijaolla:

Uteliaisuus: Muistatko, kuinka lapsena tutkit maailmaa uteliaana? Työssämme hyödynnämme tätä samaa uteliaisuutta. Kun tutkimme tekoälyn salaisuuksia, jokainen koodirivi ja algoritmi kätkee sisäänsä uuden mahdollisuuden oppia ja ihmetellä. Jokainen kehote kätkee sisälleen mahdollisuuden käyttää apuälyä paremmin, oivaltaa jotain uutta ja innostavaa!

Luovuus: Leikissä ei ole rajoja. Samoin on muuten meidän tekoälykoulutuksissamme. Rohkaisemme sinua ajattelemaan laatikon ulkopuolella, kokeilemaan uusia ideoita ja löytämään omia ratkaisujasi. Tekoäly on luovuuden leikkikenttä.

Yhteistyö: Muistatko, kuinka rakensit majoja ystäviesi kanssa kotisi pihalla? Työssämme korostamme yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Tekoälyprojekteissa työskentelemme tiiminä, jossa jokaisen panos on arvokas. Tiimi muodostuu, kun kaksi tai useampi ihminen on läsnä samassa tilassa ja kohtaavat toisensa aidosti.

Miksi leikki on tärkeää?

Leikki ei ole vain lasten huvia. Se on tapa tutkia maailmaa, kokeilla rohkeasti uutta ja oppia tehokkaasti. Tutkimusten mukaan leikillinen lähestymistapa voi parantaa luovuutta, ongelmanratkaisukykyä ja tiimityötä työympäristössä (Brown, S. & Vaughan, C. 2009. ”Play: How it Shapes the Brain, Opens the Imagination, and Invigorates the Soul”). Tekoälykoulutuksissamme pyrimme luomaan ympäristön, jossa voit kokea tämän uudelleen. Se ei ainoastaan tee oppimisesta hauskempaa, vaan myös tehokkaampaa ja merkityksellisempää.

Tule mukaan seikkailuun!

Muutosmetsän palvelut

 

Kuuntele myös muut jaksot

Kuinka hyviä työkaluja kuvatekoälyt oikeasti ovat, optiikan professori Pasi Vahimaa?

Kuuntele tästä heti.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka hyvin tekoäly ymmärtää valon mallintamista tai sen merkitystä valokuvauksessa? Miten tekoäly tulee muuttamaan koulumaailmaa ja yliopistoja tulevaisuudessa?

💡 Professori Pasi Vahimaa avaa näitä aiheita ja paljon muuta:
Miksi syvällinen substanssiosaaminen on keskeistä tekoälyjen hyödyntämisessä?
Koneoppimisen tulevaisuuden mahdollisuudet syövän tunnistamisessa.
ChatGPT:n rooli yliopiston kurssisuunnittelussa.
Promptauksen taito + substanssiosaaminen = 🔥

Tekoälystä taviksille, osa 1

Karhun ja Siilin tekoälypodcastissa kerrotaan kansankielellä, mistä tekoälyssä on kyse. Lisäksi paljastamme, mitä jokaisen ihmisen ja yrittäjän tulisi tietää tekoälystä ja sen mahdollisuuksista. Podcastin lopuksi Jukka Ryhänen paljastaa myös elämän tarkoituksen.

Kuuntele koko Podcast Spotifysta alta.

Voi tekstikehote olla taidetta vai ovatko kuvageneraattorit kuin lottoarvontaa? – Taika Jalohaikara

Tässä Podcastissa vieraana on Suomen ensimmäinen älytaiteilija, Taika Jalohaikara. Taikan kanssa juttelimme mm. siitä miksi tekstiprompti-taide on taidetta. 🎨 Toisaalta pohdimme myös, että kuvageneraattori voi olla kuin lottoarvontaa. 🎲

Lisäksi:
🌟 05.45 – Taika paljastaa, mikä sai hänet kiinnostumaan älytaiteesta.
🤔 11.40 – Kuvittele maailma, jossa tekoäly luo täydellisen realistista taidetta. Muuttuuko maailma tylsäksi?
🔒 16.15 – Tekijänoikeudet ja tekoälyn sääntelyn monimutkaisuus.
🌐 19.30 – Sukella virtuaalitaidenäyttelyyn.
💡 27.00 – Pitäisikö meidän puhua apuälystä eikä tekoälystä?
🎲 27.45 – Se lottoarvonta juttu!

Miltä maailma näyttää 200 vuoden päästä?

Karhun ja Siilin Podcastin Viimeinen ihminen toisessa osassa Sherpan Head of Ai and Innovations Jukka Niittymaa ja filosofi-yrittäjä Kari Angeria keskustelevat siitä, miltä maailma näyttää 200 vuoden päästä?

Kuuntele koko jakso Spotifystä alta.

Tarvitaanko tulevaisuudessa ihmistä suunnittelemaan kehotteita, ja mitä tarkoittaa pseudo-agi?

Liity uudessa podcastissa Kari Angerian ja Antti “Andy” Törrösen seuraan, kun he syventyvät AI:n syövereihin. Keskustelun keskiössä autonomiset tekoälyagentit ja tulevaisuuden tekoälytrendit – GPT-5, Google Gemini Ultra ja paljon muuta! Kari ja Andy juttelevat myös mm. siitä, onko ihmistä älykkäämpi yleinen tekoäly tulossa lähivuosina ja mitä se edes tarkoittaa!

Pasi Vuorio ja maailman viimeinen botti

Pasi Vuorio on LastBot-yrityksen perustaja ja yrittäjä. Keskustelimme Pasin kanssa hänen yrityksestään, boteista ja siitä, mihin maailma on generatiivisten tekoälyjen myötä menossa. Juttelimme myös siitä, voiko tekoäly uskottavasti huijata ihmistä ja miten se voi auttaa meitä tekemään vastuullisempia päätöksiä? Entä miksi kielimalli tekee ihmistä paremman yhteenvedon? Kuuntele koko jakso Spotifysta alta!